Scurt istoric al instituţiei, de la înfiinţare până în prezent - CITESTE AICI

Programul următor

 
24 aprilie 2021 și 25 aprilie 2021   Spectacolul„Punguța cu doi bani”
17 aprilie 202

Spectacolul „Ursul păcălit de vulpe”,

www.entertix.ro/evenimente/7515/ursul-pacalit-de-vulpe-15-30-aprilie-2021-live-stream-platform.html?fbclid=IwAR0EG8by7ptUhvNFSNa9Gyqq-H3d-BtHsuJzcWegY1T75wCgszzGf3_0avw

10 aprilie 2021

Spectacolul „TRIMITEŢI MOARTEA IN VACANŢĂ” https://youtu.be/l4lHJ3jfYME

 
3 aprilie 2021

Spectacolul „Pinocchio rămâne la şcoală?"

https://youtu.be/e5zl3AkBlOw

27 si 28 martie 2021 Spectacolul  „La circ”  https://youtu.be/8P1WYqpYf6s
20 si 21 martie 2021

Spectacolul „ Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte       https://youtu.be/QTjuy7QAN2Y

25 iunie 2020

Punguţa cu doi bani

În amfiteatrul Parcului Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa

joi, 25 iunie 2020, ora 18:00   şi sâmbătă, 27 iunie 2020, ora 11:00

 

pe terenul de sport al Şcolii nr. 6 Botoşani 

duminică, 28 iunie 2020 – ora 11:00

 preţ bilet 12 lei  

2 iulie2020

Povestiri de buzunar

În amfiteatrul Parcului Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa

joi, 2 iulie 2020, ora 18:00   şi sâmbătă, 4 iulie 2020, ora 11:00    

 

pe terenul de sport al Şcolii nr. 6 Botoşani 

duminică, 5 iulie 2020 – ora 11:00

preţ bilet 12 lei

13 iunie 2020,

In cadrul Sudioului de Teatru pentru Tineret - „TRIMITEŢI MOARTEA IN VACANŢĂ” https://youtu.be/bLT4bH7dtHw

06 iunie 2020,

In cadrul Sudioului de Teatru pentru Tineret Spectacolul Visul unei nopţi de vară”   https://youtu.be/MRFaivWspOY

07 iunie 2020,

Spectacolul În vizită cu Dl. Goe şi Bubico "  https://youtu.be/mAADqYCX50o 

30 mai 2020,

In cadrul Sudioului de Teatru pentru Tineret - "Spectacolul Cuiul lui Pepelea" https://youtu.be/bLT4bH7dtHw

31 mai 2020,

Spectacolul „ Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte       https://youtu.be/QTjuy7QAN2Y

23 mai 2020,

Spectacolul O zi din viaţa lui Robinson Crusoe     https://youtu.be/rJ2BkhjvJlc

24 mai 2020, Spectacolul „La circ!”  https://youtu.be/8P1WYqpYf6s 
3 mai 2020, Spectacolul „Muc cel mic”    https://youtu.be/ZdYk5wrIjJo
9 mai 2020, Spectacolul „Îmblânzirea scorpiei” spectacol prezentat de Teatrul Vasilache” în cadrul Studioului de Teatru pentru Tineret    https://youtu.be/6YQUSzrjg-Y
10 mai 2020 Spectacolul   "Sarea în bucate"   https://youtu.be/q_NCc0sl0QA.
17  mai 2020 Spectacolul  "Pinocchio rămâne la şcoală?"  https://youtu.be/e5zl3AkBlOw

Scufita Rosie

Punguţa cu doi bani

Soacra cu trei nurori

Dănilă Prepeleac

Pupăza din tei

Ursul păcălit de vulpe

Luna povestirilor din copilărie

Program prilejuit de aniversarea zilei de naștere a marelui povestitor Ion Creangă
(1 martie 1837)

Programul de spectacole al lunii martie 2020:

1 martie – Punguţa cu doi bani
8 martie – Soacra cu trei nurori
15 martie – Dănilă Prepeleac
22 martie – Pupăza din tei
29 martie – Ursul păcălit de vulpe

Opera lui Creangă este unică în felul ei, iubită atât de copii cât şi de adulţi, iar Luna povestirilor din copilărie vă este dedicată. Pe lângă clasicele poveşti de care vă bucuraţi în fiecare duminică vă oferim şi bucuria de a fi recompensaţi pentru participarea dumneavoastră la toate spectacolele lunii martie.

Astfel, dacă aveţi 5 bilete de teatru la toate spectacolele duminicale ale lunii martie (fapt ce înseamnă că aţi fost şi aţi vizionat toate spectacolele lui Creangă), sunteţi câştigători!

După ultimul spectacol din luna martie, respectiv în data de 29 martie vă invităm să depuneţi cele 5 bilete, în ordine cronologică a datelor participării dumneavoastră la spectacole şi să le lăsaţi la agenţia teatrală (împreună cu datele dumneavoastră de contact: nume, prenume, număr de telefon).

În data de 5 aprilie 2020, înainte de spectacol câştigătorii vor primi o carte de poveşti – autor Ion Creangă, precum şi o invitaţie gratuită la două spectacole (două locuri/invitaţie) până la sfârşitul stagiunii 2019 – 2020.

Biletele de intrare la spectacole, precum și abonamentele achiziționate de la agenția teatrală pentru spectacolele lunii martie care vor intra în concurs vor purta ștampila rotundă „Luna martie – luna povestirilor din copilărie”, precum şi data reprezentaţiei. Biletele achiziţionate de aceeaşi persoană online pentru toate cele 5 duminici vor intra automat in concurs.

Cu această ocazie vă invităm să vă cumpăraţi bilete pentru spectacolele lunii martie. Totodată vă aducem la cunoştinţă că sunt puse în vânzare şi bilete online pentru spectacolele duminicale prezentate de Teatrul pentru Copii si Tineret „Vasilache”. Pentru confortul dumneavoastră puteţi achiziţiona bilete online de acasă, de la Carrefour - infopoint, cât şi din librăriile Cărtureşti. Pentru achiziţionarea biletelor online vă recomandăm să accesaţi linkul https://www.myticket.ro/evenimente?s=vasilache. De asemenea puteţi accesa şi site-ul Teatrului Vasilache şi să accesaţi secţiunea Cumpără bilet http://www.teatrulvasilache.ro/

Vă dorim o „Lună a povestirilor din copilărie” plină de frumos, iar pentru că este luna martie vă invităm să oferiţi celor dragi, ca mărţişor, unul din spectacolele noastre!

Vă așteptăm cu drag!
Până atunci... toate cele bune!

Gala Premiilor Teatrului „Vasilache”, ediţia 2019

Teatrul pentru copii și Tineret „Vasilache” organizează  duminică, 15 decembrie 2019, orele 18:00, Gala Premiilor Teatrului „Vasilache”, ediţia 2019.

Cu acest prilej vor fi conferite de către reprezentanţii executivului municipiului Botoşani titlurile de Societar de onoare al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Vasilache”  domnului  Valentin Dobrescu – regizor artistic; doamnei Aurica Dobrescu – actriţă şi doamnei Ibica Leonte – actriţă – pentru întreaga lor carieră artistică, devotament probat faţă de publicul spectator şi măiestria cu care au promovat valorile artistice ale Teatrului pentru Copii şi Tineret „Vasilache” Botoşani.

Vor fi premiaţi partenerii media, unităţile de învăţământ, spectatorii fideli, colaboratorii culturali şi alţi prieteni ai instituţiei care şi-au adus contribuţia pentru un fragment din fericirea copiilor.

Printre invitaţii care ne vor onora cu prezenţa sunt reprezentanţi ai Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani şi ai Teatrului Republican Muzical - Dramatic  "B.P.Hasdeu" din Cahul – Republica Moldova, cadre didactice universitare ai Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, precum și reprezentanți ai Muzeului Bucovinei Suceava.

Gala va include şi un  concert extraordinar susţinut de Raul Cârstea şi Eduard Edi.

Accesul se face pe bază de invitaţie.

INTERVIU CU MARCELA MOTOC

Interviu de Sorin Ciociu

Marcela, erai actrita Teatrului L.S.Bulandra dar la un moment dat ai decis sa pleci din tara. Ai locuit mulți ani în străinătate. Ce ai facut cei 11 ani cat ai locuit in Paris ?

M-a intrebat cineva, odata, ce as fi facut daca nu faceam teatru. N-am stiut sa raspund. Am cautat, nu gaseam. Totusi ar fi fost ceva ce mi-ar fi placut sa fac, dar nu era o meserie. As fi calatorit. Insa nu ca turist si nici in interes de serviciu, nu stiam cum, dar altfel.

Vezi tu, Universul conspira. Asta s-a intamplat. Pe cai ocolite, pentru ca mai intai Universul mi l-a scos in cale omul potrivit de care m-am indragostit pana peste urechi, cu care m-am casatorit si am plecat din tara – fara sa-mi fi dorit macar sa plec din tara; l-am urmat, ma ducea la Paris – cine ar fi spus nu ?!  Si pentru ca prin natura meseriei lui el trebuia sa calatoresca, luni de zile in te miri ce tara, eu il insoteam. Si, bang ! Uite cum mi s-a intamplat calatoritul altfel.

Un timp, am crezut ca se poate trai si fara teatru. Si se poate. Doar ca e un fel de trait pe jumatate. Pentru ca nu mai eram intreaga. Nu mai eram eu. Si deveneam din ce in ce mai tare o persoana pe care n-o cunosteam si n-o recunosteam. Imi eram straina mie si nu mi-am dat seama de asta decat atunci cand am inceput sa joc din nou.

Citește Interviul integral AICI

La sfârșitul lunii trecute mi-am jucat Fata din Curcubeu la Botoșani. Spectacolul meu a fost invitat în festivalul AmFiTeatru. N-am știut la ce să mă aștept. N-am știut nici ce mă aștepta.
Fara nicio exagerare, publicul tânăr al acestui festival, public de care îmi era frică, m-a încărcat cu energie pentru tot restul anului. E fantastic să joci simțind că publicul te sprijină, să simți că te-ai putea arunca în orice moment în mulțime și că ei nu te-ar lăsa să cazi, că sunt acolo orice ar fi, atenți, empatici, generoși, că respiră în același timp cu tine, parcă își reglează și bătăile inimii în ritmul inimii tale. Am fost copleșită de reacțiile lor. Gelu Ʀîşca, Lenuș Teodora, frumoși oameni puneți laolaltă, asemenea vouă! Vă mulțumesc!
Gazdă dragă, Teatrul Vasilache, Marius Rogojinschi, mulțumesc! Pe lângă Botoșani mi-ați îmbogățit emoția și cu celelalte două spectacole de la Câmpulung Moldovenesc si Gura Humorului. Alt public tânăr și foarte generos și talentat. Cele 4 spectacole au fost un maraton din care am ieșit câștigătoare.
Mulțumesc Octavian Hîțu pentru fotografii, sunt minunate; mulțumesc Micii Reporteri - Ziarul BUZZ -Telebuzz.ro, sunteți ca sarea în bucate! Vă mulțumesc tuturor pentru mesajele care m-au copleșit pe toate căile, prin mesaje, prin viu grai, prin postări.
Vă am încrustați în suflet. M-ați făcut fericită, oricât de patectic ar suna. Încă vibrez cu aceeasi emoție datorită vouă! ❤️
*foto Octavian Hîțu
** Știu, sună ca și când aș fi luat un Oscar. Da' credeți-mă că dacă dădeam drumul la emoție imediat după zilele alea de festival, v-ar fi trebuit un tub de triferment să mă digerați.
***"Fata (fericită) din Curcubeu", azi, ora 20,15 la "Teatrul de Arta".

Sursa Facebook: AICI

 

Urmareste-ne pe Facebook